[śląsk] warsztat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • seiko5
    Drive
    • 2008
    • 66

nie potępiając innych warsztatów oczywiście, to czy jesteście w stanie sprawdzić czy wszystkie części są oryginalne i nowe...? u autoryzowanego jest gwarancja na robociznę oraz części, w razie czego zawsze można przyjechać i powiedzieć że coś wam nie pasuje albo klekocze gdzieś coś.
    Mogę opisać swój przypadek: jak robiłem jakieś dwa lata temu uszelkę pod głowicą u Pana iksińskiego w warsztacie to zaczął mi palić 15litrów na setkę. Pojechałem tam po tygodniu i niestety zostałem odprawiony z kwitkiem...
    Ale nadal wierzę w uczciwość niektórych nie autoryzowanych warsztatów, ale dla pewności kożysztam z usług ASO...
    Wen keiner kent die antwort, dan schreib zu mir

Komentarz

• adamadam
      Drive
      • 2008
      • 45

Zamieszczone przez seiko5
      zestaw naprawczy rozrzadu 850zł
      pasek wielorowkowy 112zł (jesli masz klimę)
      pompa wody (stara oryginalna do zwrotu) 188zł
      łączna kwota 1150zł
      robocizna 570zł (liczy się roboczo godzinę) tak na marginesie to w każdym ASO nie tylko Skody roboczo godzina jest praktycznie w takiej samej cenie.
      Oczywiście jeśli bym znał dokładne dane samochodu to jestem w stanie bardzo dokładnie wyliczyć całą operację z częściami...
      Co do danych to po symbolu ASV kombi 2004 z klimą

http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=403 550.00 zł/kpl Rozrząd kompletny

http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1256 150.00 zł/szt Pompa wody OCT 1.9

http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1075 65.00 zł/szt Pasek wielorowkowy

suma : 765 PLN

widać małą różnice w cenie
      adamadam

Komentarz

• noswer
        Ambiente
        • 2008
        • 232

Możecie polecić mi jakiegoś mechanika (lub poprostu dobrego speca) w Gliwicach który ma czynny warsztat w soboty do późna - o 14:30 kumpel chce sprawdzić auto przed kupnem (oglądamy 2 auta golfa4 i A3) jeśli któryś samochód były w miarę to dobrze było by podjąć pod komputer ewentualnie dokładnie przeglądnąć....

Komentarz

• seiko5
          Drive
          • 2008
          • 66

Róznica w cenie jest 535zł jak najbardziej na plus, bo jednak pięć stówek nie chodzi drogą. Ale czy jak pojedziesz nad piękne Polskie morze (nad które się wybieram w tym roku ) i zepsuje się tobie któraś z wymienianych części (na które dostajesz gwarancję) to czy jesteś w stanie spać spokojnie z przekonaniem że wymienią ją na gwarancji

Piszę tak bo jednak niezaprzeczalnym plusem ASO sa własnie takie między innymi sytuacje. Nie mówię co by się działo jak byś pojechał do Hiszpanii, gdzie euro jest w takiej cenie jak jest....a gwarancję masz na całą europę

Komentarz

• seiko5
            Drive
            • 2008
            • 66

oczywiście gwarancję dostajesz robiąc wszystko i kupując w ASO, bo nie wspomniałem o ty...

Komentarz

• bzyq_74
              RS
              • 2008
              • 3467
              • Volkswagen
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Róznica w cenie jest 535zł jak najbardziej na plus, bo jednak pięć stówek nie chodzi drogą. Ale czy jak pojedziesz nad piękne Polskie morze (nad które się wybieram w tym roku ) i zepsuje się tobie któraś z wymienianych części (na które dostajesz gwarancję) to czy jesteś w stanie spać spokojnie z przekonaniem że wymienią ją na gwarancji

Piszę tak bo jednak niezaprzeczalnym plusem ASO sa własnie takie między innymi sytuacje. Nie mówię co by się działo jak byś pojechał do Hiszpanii, gdzie euro jest w takiej cenie jak jest....a gwarancję masz na całą europę
              Co do krajów południowych nie byłbym taki pewny fachowej obsługi.
              Miałem doczynienia z greckimi specami od Renault'a i dla nich siesta to no. 1, a Ty czekaj 2h zanim odpoczniemy i powiemy co sam wiedziałeś przed przyjazdem do nas.
              Nie sądzę by mnie tam Skodzie lepiej potraktowali.
              MARCIN
              Mój szkodnik

Komentarz

• andriu21tg
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1499

hehe dokladnie bzyq_74 i w dodatku kazdy jest specjalista od czegos innego walnie ci pompa wody a specjalista jest w bangladeszu to zycie czekasz;D w polsce jest inaczej no moze oprucz sliwki heheheh masakra aso sraso... ale fakt faktem kolasinski byl duuzo tańszy jedyny plus ze patrzysz mu na rece i widzisz co i jak robi...

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

ps. jedno musze dodac od siebie seba z emidy rowny gosc i nigdy mnie tam nic zlego niespotkalo..

Komentarz

• seiko5
                    Drive
                    • 2008
                    • 66

no sjesta musi być w końcu we włoszech

sądzę że każdy z nas ma trochę racji w tym co mówi.

Komentarz

• lonerr
                      Rider
                      • 2006
                      • 402

Dzisiaj zadzwoniłem do Gliwic na Toszecka i Pan Dariusz powiedział tak :
                      Wymiana rozrządu z pompą + ustawienie kątów wtrysków -1200 zł :| - o rabatach dla OCP w ogóle nie słyszał .....

1200 to sporo ;/

macie jakiś dobry warsztat gdzie wymieniliście rozrząd w lepszej cenie ?
                      Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                      Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• bzyq_74
                        RS
                        • 2008
                        • 3467
                        • Volkswagen
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

W Gliwicach zostaje jeszcze Kolasiński vis a vis Tesco,

może zrobi taniej.
                        MARCIN
                        Mój szkodnik

Komentarz

• lonerr
                          Rider
                          • 2006
                          • 402

dzwoniłem - wymiana rozrządu na ori częsciach + pompa wody + ustawiania kątów wtrysków po zabiegu - 950 zł brutto - wbijają w książkę serwisową oraz dają gwarancję

No to chyba się zdecyduję
                          Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
                          Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm

Komentarz

• krzysiek1974
                            Rider
                            • 2009
                            • 323

Jeśli chodzi o ASO to miałem styczność tylko raz (wczoraj) z EMIDĄ w Rudzie Śląskiej i zrobili na mnie dobre wrażenie.

Jeśli chodzi i serwis aut poza ASO - polecam Auto Serwis Marek Woźnica w Paniówkach k. Gliwic (czyli na południe od Zabrza). Tel. 603524331 lub (32)2386923. Serwisuję tam swoje auta, choć mam do tego serwisu kawałek drogi, to nigdy się nie zawiodłem i zawsze uważałem, że warto tan kawałek przejechać (a muszę się przepchać przez całe Zabrze).

Od niedawna Marek Woźnica ma nowy, duży warsztat - ale ceny utrzymali konkurencyjne. Ostatnio za 1100 zł zrobili mi w astrze - kompletny przegląd (sprawdzenie kluczowych punbktów auta, wymiana oleju i wszystkich filtrów) + wymiana rozrządu i el. związanych (tj. pasek, napinacze, pompa, termostat), wymiana czujnika temp. zewn. (załatwiłem go na wysokim krawężniku), wymiana tarcz i klocków ham. Podana cena oczywiście za robociznę i części, faktura VAT lub paragon fiskalny jest tam standardem. No i przede wszystkim jakość i kompetencje na najwyższym poziomie. Nigdy się nie zdarzyło, abym wyjechał od nich niezadowolony, albo by coś było nie tak. No i co dziś zdarza się coraz rzadziej - Marek Woźnica jest uczciwy - niejeden raz mógł mi wmówić wymianę kosztownych części, a kończyło się niewielkimi kwotami... Ale żeby nie było tak do końca różówo - minusem jest zawsze czas oczekiwania na naprawę (niestety zwykle trzeba się umawiać). Może to się zmieni przy nowym warsztacie - mają więcej stanowisk...

To tyle jeśli chodzi o moje doświadczenia. Ja serwisowałem tam auta spoza grupy VAG (opla i nietypowego francuza), ale na serwis czekały głównie auta z grupy VAG i BMW. Wszak to u nas najbardziej popularne samochody 8)

Komentarz

• Hercus1
                              Classic
                              • 2009
                              • 16

nie potępiając innych warsztatów oczywiście, to czy jesteście w stanie sprawdzić czy wszystkie części są oryginalne i nowe...? u autoryzowanego jest gwarancja na robociznę oraz części, w razie czego zawsze można przyjechać i powiedzieć że coś wam nie pasuje albo klekocze gdzieś coś.
                              Mogę opisać swój przypadek: jak robiłem jakieś dwa lata temu uszelkę pod głowicą u Pana iksińskiego w warsztacie to zaczął mi palić 15litrów na setkę. Pojechałem tam po tygodniu i niestety zostałem odprawiony z kwitkiem...
                              Ale nadal wierzę w uczciwość niektórych nie autoryzowanych warsztatów, ale dla pewności kożysztam z usług ASO...
                              W teorii zawsze wszystko jest "różowe"... ale jest jeszcze coś takiego jak rzeczywistośc, a z tą jest gorzej...
                              niech i ja opiszę swój przypadek... zwłaszcza że dotyczy on właśnie Emidy
                              niestety nie mam dla Ciebie dobrych wieści seiko5, otóż byłem ja sobie jakiś czas temu w Emidzie w Rudzie Śl. bo akurat przegląd trzeba było zrobic, a jakoś zbiegło sie to z pojawieniem się kontrolki "check" na desce mojej Octavki, podjechałem wiec do ASO co by mi to wszsytko zrobili jak trzeba, przy okazji zgłaszając kilka innych szczegółów (brak oświetlenia pokręteł nawiewów, lewy kierunek itp.), rezultaty mojej wizyty były następujące:
                              -szczegóły jako że nie upierałem sie aby je wpisac w zleceniu, nie zostały zrobione -bo i po co ??!! :/
                              -przegląd oczywiscie wykonany, tylko nie chce myślec co jak został wykonany, skoro nawet nie znaleziono czasu na zmianę nakleiki z terminem nastepnego przeglądu, a lista czynności serwisowych odznaczona od góry do dołu!! -łącznie z ową nakleiką
                              - a teraz najlepsze:
                              "check" to wg. specjalistów z ASO to nieistotny błąd, który zostanie wykasowany i wszystko będzie OK i tak tez bylo... do Katowic !!!! dalszą cześc trasy do domu (kolejne 40km) przejechalem z wkurzająca mnie kontrolką... :/
                              nastepnego dnia, nawet nie zdąrzylem zadzwonic do Emidy, bo po uruchomieniu auta coś zaczeło stukac i trzeszczec !!!!!! Oczywiscie Emida wypieła się wszystkiego i odprawiła mnie z kwitkiem :evil: dopiero po kolejnej awanturze krakowski oddział Emidy z łaski swojej przysłam lawete po moje autko... oczywiści za cała reszte musiałem juz płacic !!! :/ nie pamietam co to bylo, ale pół dnia po przeglądzie to troche przesada !! aha a kontrolka dalej swieci (juz ponad pół roku) bo wg krakowskiej Emidy ten błachy bład to uszkodzone turbo i jak tylko wyplace pare tysiakow to mi je w calosci wymienia bo inaczej sie nie da !!!!!!
                              tak to jest z gwarancja i odpowiedzialnością ASO za swoją robotę !!!!!!!! :evil:

A tak przy okazji, mnie tez czeka wymiana rozrządu i sie zastanawiam, czy naprawde można to powierzyc nieautoryzowanemu mechanikowi, czy to naprawde wymaga umiejętności i lepiej zostawic to komuś kto sie na tym zna? -jestem na początku moich przygód motoryzacyjneych, ale ta opisana powyzej narazie mi wystarczy, wiec jesli zechcecie cos podpowiedziec bede wdzieczny może macie kogoś sprawdzonego w okoliczy Olkusza, kto zrobi mi to tak ze nie bede musial sie obawiac o przyszlosc skodziny

Komentarz

• mentos
                                Classic
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 33

Witam,
                                maly OT: Pozdrawiam Pana z dzialu czesci z ktorym dzisiaj rozmawialismy o turbo

A teraz wracajac do tematu, dzisiaj podjechalem bo cos mi telepalo sie pod maska. Jak sie okazalo wyrok to napinacz plus rolka na pasku od alternatora. Mysle spoko nie ma zle. Autkiem ruszylismy i po przejechaniu moze 5 Km ja mu gaz a on MUŁ. przy okolo 3200 turmo zniknelo. Podjechalem lekko agresywnie nastawiony ale ....

... no i wlasnie o tym ale bede mogl powiedziec dopiero we wtorek. podejrzenie jest na jakis zawor za 700pln. Poczytalem forum ale glownie ludize pisza ludki o 1.9. Nie mialem zadnego komunikatu ikonki nic po prostu MUŁ. Czy pod tym wzgledem ( braku mocy) 2.0 rozni sie od 1.9 czy sa to podobne konstrukcje?

Mam nadzieje ze ze Emida naprawi moje autko.

Edit 2010-02-09

Z moim turbo podjechalem do Piekar Gosciu nazywa sie Danecki naprawde mozna polecic. Moje auto bylo najtanszym ktore u niego stalo. Gosciu bardzo rzeczowy ( kumpel tez u niego robil auto ) przejechalismy sie z kompem i diagnoza padla na PSJ.
                                Od wczoraj zmienilem styl jazdy o dziwo wiecej nie pali ale czekam na lato bo teraz mimo wszystko dluzej sie silnik grzeje.

Komentarz

• seiko5
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 66

na początek dziękuję za pozdrownienia i mam nadzieję że przez naszą rozmowę nie wykrakaliśmy tego turbo. Widocznie zbieg okoliczności... bo osobiście nie wierzę w przeznaczenie. Inna rzecz to złośliwość rzeczy martwych
                                  tak na marginesie muszę przyznać że Danecki to niezły wybór. Mamy przyjemność z nim współpracować

Komentarz

• mentos
                                    Classic
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 33

Auto to tyko maszyna a w dzialce naszyn pracuje na co dzien tak wiec jestem to wstanie zrozumiec, co nei zmienia ze boli.

Zobaczymy za jakis czas czy Danecki mial racje. Jezeli tak to wydaje mi sie iz mimo ze to ASO to warto powiedziec czasami co trzeba zrobic ( brak PSJ ) aby autko jechalo jak powinno.

A Danecki na pytanie do ilu go krecic to powiedziel no jak do ilu do 4. Do tej pory jakos tak bardziej go oszczedzalem a musze powiedziec ze jak ostatnio oparlem sie o podloge to wszyscy mi ladnie ustepowali miejsca nie sadzielm ze to tak fajnie ciagnie
                                    ( najwazniejsze ze nie dostalem fotki lub nagrania )

Komentarz

• IZI
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 3

ktoś pytał o Częstochowę - serwisowałem u Marszałka 5 lat, teraz szybko i sprawnie wymieniłem olej, przegląd (temp. zamarzania) chłodnicy, filtry, płyny, zrobiłem na Piotrkowskiej
                                      doraźne mocowanie osłony silnika szybko i grzecznie na Jesiennej 199 a ( Skoda FHU Auto-sport)

IZI
                                      IZI

Komentarz

• hamba
                                        Classic
                                        • 2007
                                        • 18

Zawiozłem swoją skodę do warsztau na ul. Truskawkowej 1 w Katowicach-Kostuchnie a odebrałem wczoraj. Jestem bardzo zadowolony, zanim coś wymienią to bardzo dokładnie sprawdzają co nie gra. Kontak telefoniczny super, co zepsute, czy wymienić, na co wymienić, co polecają itp. Znaleźli problem i zrobili a nie było to proste, pewnie w innych warsztatach wymieniliby pół auta. Bardzo przykładają się do pracy, rzetelni i fachowi. Polecam ten warsztat.
                                        octavia 2000r. ELEGANCE 1,9 TDI AHF

Komentarz

• RomanB
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 37

a można wiedzieć co ci tam robili na Truskawkowej, bo sie zastanawiam gdzie uderzyć. Musze wymienić rozrząd bo mam przejechane 140 tyś (choć sam nie wiem czy faktycznie trzeba go juz wymienić) dlatego chciałbym żeby ktoś fachowym okiem zajrzał.
                                          Przy okazji mam problem z autkiem, bo muli strasznie, max co wyciskam to 130km i niewiem czy to netlouf czy cóś innego
                                          Moja Skoda
                                          http://picasaweb.google.pl/117415647...29499134195042

Komentarz

• hamba
                                            Classic
                                            • 2007
                                            • 18

Autko przestało przyspieszać do 3000 tyś. obr., zapaliła się lampka od ASR, okazało sie, że przeskoczył pasek rozrządu o jeden ząbek - szczęście. Posprawdzali:
                                            kompletny rozrząd, pompa wody, napinacz paska tego przy alternatorze plus robocizna 1385 zł., ale sam rozrząd + pompa wody ok 1000 zł.
                                            Trzeba się wcześniej umówić telefonicznie albo podjechać.
                                            octavia 2000r. ELEGANCE 1,9 TDI AHF

Komentarz

• kamila
                                              Elegance
                                              • 2009
                                              • 762

Wiec wracając do tematu ASO Śliwka w Zabrzu. Miałam tam przyjemność zakupu samochodu, a ostatnio naprawy powypadkowej.
                                              I tak obsługa baaaaaardzo miła, bez żadnych zastrzeżeń. Organizacja i kompetencje szczególnie Pana Kierownika- na żenującym poziomie. Zaczęło się od bardzo niemiłej rozmowy telefonicznej, a skończyło na bezpodstawnym wezwaniu do zapłaty. Było parę problemów po drodze, ale dzisiaj odbieram moje maleństwo i na zbliżający się przegląd umówiłam się w Ganinexie.
                                              Jakość naprawy- tego jeszcze nie wiem -ale mam nadzieję, że fachowcy z OCP rzucą okiem na nią na spocie, a później i tak idzie do rzeczoznawcy
                                              Takze nie polecam!
                                              www.sonnylr.pl

Komentarz

• RomanB
                                                Classic
                                                • 2008
                                                • 37

Właśnie odebrałem autko z Truskawkowej. Wymiana rozrządu (części+robocizna) - 900 pln, Czyszczenie zewnętrzne i wewnętrzne klimatyzacji - 200 pln.
                                                Zadowolony jestem bardzo, zrobione w 1 dzień. Komunikacja super i ogólna diagnostyka w aucie gratis ( podpięcie do kompa, tuleje do wymiany, świece żarowe, dziura w tarczy itp itd).
                                                Także POLECAM pana Adama z Truskawkowej 1
                                                Moja Skoda

Komentarz

• seiko5
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 66

nazwisko Pana Adama dosłownie z angielskiego na polski można by przetłumaczyć podstawowa ryba ?! prawda ?

Komentarz

• RomanB
                                                    Classic
                                                    • 2008
                                                    • 37

nawet nie pomyślałem
                                                    Moja Skoda

Komentarz

Pracuję...